Ulkopelin juhlaa Liikuntapuistossa!

Kajaanin Pallokerhon edustusjoukkue palasi voittokantaan Ykköspesiksessä, kun lauantainen kamppailu Jalasjärven Jalasta vastaan päättyi puhtaaseen 2-0 (3-2, 3-2) voittoon. Suurta juoksujuhlaa ja lyöntipelin ilotulitusta ei ottelutapahtumassa nähty: tästä kertoo muun muassa se, että kummankin joukkueen kärkilyöntien kokonaisprosentti oli alle 45%, eikä takatilanteillakaan mässäilty (KPK 10, JaJa 14 takatilannetta). Myös ottelun kokonaiskesto (1 h 50 min) kieli siitä, että erityisen pitkiä sisävuoroja ei nähty puolin eikä toisin. Kajaanilaisten pitävämpi ulkopeli takasi kuitenkin sen, että jalasjärveläiset joutuvat jatkamaan tuplaviikonloppuaan toistaiseksi pisteittä.

KPK lähti otteluun hieman uudistuneella kokoonpanolla: 3-koppari Heta Juvonen ja etenijäjokeri Tuuli Toiviainen palasivat kokoonpanoon sairastuvalla vietettyjen kahden ottelun jälkeen ja suomensarjaa alkukauden pelannut Krista Piirainen täydensi kotijoukkueen polttolinjaa. Muutosten seurauksena tällä kaudella paljolti ulkopelissä esiintyneet kotiutuslyöjät Mari Kemppainen ja Mette Leskinen pukivat päälleen Go On –superjokeripaidat. Eritoten Juvosen peliotteissa näkyi tauon aikana kertynyt peli-into – Heta pelasi isolla liikkeellään lyönnin toisensa jälkeen kopiksi niin varmalta näyttäneistä välilyönneistä, kuin vaarallisista takarajan tuntumaan painuneista pommeistakin. Ensimmäisen jakson kolmannessa vuorossa hän esitteli myös heittokättään: Jalasjärven jokeri Anna-Ester Mäkelä upotti laadukkaan lyönnin kolmosjatkeelle ja Milla Oravasaari pinkoi kohti kotipesää, mutta Juvosen heitto ehätti lukkari Reeta Korhosen räpylään lopulta suhteellisen selvästi ennen etenijän syöksyä kotiviivalle. Tämän lisäksi Juvosen kahdesta kärkilyöntiyrityksestä molemmat onnistuivat, joten palkintoraati muisti Hetaa ansaitusti ykköspalkinnolla.

Ottelun molemmat jaksot noudattelivat tilastojen valossa samankaltaista kaavaa: vierailija avasi maalitilin, kotijoukkue tuli takamatkalta ohitse ja viimeisessä vuorossa vieraan loppukiri riitti yhden juoksun päähän. Ensimmäisellä jaksolla Jalasjärven avauspinnasta vastasi Maria Sveholm, jonka merkattu lyönti surrasi hieman onnekkaastikin polttolinjan taakse Jonna Latvalan tuodessa juoksun. KPK:n tasoitus nähtiin heti tasoittavalla vuorolla: toiseksi viimeisenä lyöjänä tilanteessa ollut Juvonen löi itsensä välilyönnillä kentälle ja karkasi harhaheitolla kakkospesälle. Viimeinen lyöjä oli Mari Kemppainen, joka saatteli ensimmäisellään Hetan kolmospesälle ja iski sitten kahdesti väliin: ensimmäinen lyönti ei vielä Hetalle kelvannut, mutta merkistä ei Juvonenkaan enää kieltäytynyt, tilanteeksi 1-1. KPK:n toisessa sisävuorossa nähtiin johtojuoksut. Ensin Salla Tegelberg pudotti pallon yllätysotossa kakkospussiin ja Tuuli Toiviainen syöksyi kotiin. Jatkotilanteessa Mette Leskinen niittasi pallon kolmossaumaan ja oli Krista Piiraisen vuoro edetä kotipiirin suojiin. 3-1 –tilanteessa edettiin ottelun neljänteen vuoroon saakka. Jalasjärvi onnistui kaventamaan tutun parin toimesta: tällä kertaa Sveholm surrautti lyöntinsä etukenttään juuri sen mittaisena, että KPK-lukkari Korhonen ei ehtinyt hakea palloa ennen kotiin kiitänyttä Latvalaa. Tämä juoksu jäi kuitenkin JaJa:lle laihaksi lohduksi, kun Oona Markkanen poltti Laura Nurmelan seuraavassa tilanteessa kotiin.

Toisella jaksolla pohjanmaalaisten juoksutilin avasi lukkari Emmi Peltola: hänen kolmossaumalyöntinsä livahti polttolinjasta aina takakentälle saakka ja Nurmela hyödynsi tilanteen tuoden 0-1. Tällä kertaa KPK:n vastausta saatiin odotella kolmanteen vuoroon saakka. Ensin kärkietenijänä esiintynyt Tiia Jokela karkasi harhaheiton turvin kotiin tuoden tasoituksen. Sitten Mette Leskinen moukaroi pallon väliin Markkasen tuodessa 2-1-johtojuoksun. Tällä kaudella etenijäjokerin rooliinsa nähden huomattavan usein myös lyöjäpuolella kunnostautunut Tuuli Toiviainen onnistui jälleen: painava lyönti kakkoskulmaa kohti putosi kopparin räpylästä ja Salla Ronkainen toi kajaanilaisten kolmannen juoksun. Jalasjärvi pääsi jälleen yhden juoksun päähän, kun Sveholmin kovan kotiutusyrityksen pysäyttäneen Markkasen palautusheitto aukesi kotipesän suojaverkkoihin asti, mutta ottelussa KPK:n kakkospalkinnon pokannut ”Rellu” Korhonen teki tasoitusyritykset tyhjiksi: kaksi peräkkäistä etenijän irrotusta ensin nykäisyllä ja sitten taktisella väärällä nostivat taululle toisen ja kolmannen palon, joten Pallokerhon paluu kotikentälle sai onnellisen päätöksen ja pisteet pysyivät Liikuntapuistossa!

Ykköspesisjoukkueen seuraava ottelu mitellään ensi tiistaina Tyrnävällä. Seuraava kotiottelu taas koittaa ensi viikon sunnuntaina 2.8., kun vieraaksi saapuu toistaiseksi sarjassa voittamaton Vaasan Mailattaret.

KPK:n palkitut: