Ulkopelin juhlaa - sisäpelin tuskaa

Eilen Kajaanin Pallokerhon vieraaksi saapui Vaasan Mailattaret. Vaasassa pelatun kauden ensimmäinen kohtaaminen heinäkuussa kääntyi Mailattarien selkeään voittoon. Toinen kohtaaminen muodostui ulkopelin juhlaksi ja molempien sisäpeli yskähteli pitkin ottelua. Ottelu päättyi eilen lukemiin 0-1 (2-2, 0-1).

Ensimmäisen jakson avausjuoksun löi Kajaanin Pallokerhon joukkueen nuorin pelaaja Vilma Nevalainen. Nevalainen tuli lyömään viimeisenä lyöjänä takatilanteeseen ja lyöntivuoron toisella lyönnillä Nevalaisen kumura tippui kolmosjatkeelle ja Oona Markkanen karkasi kotipesän turvaan. Mailattarien tappioasema ei kestänyt pitkään, kun seuraavassa sisävuorossa Alexandra Scheweleff löi pallon väliin ja Elli Mertaniemi juoksi kotipesään tasoittaen tilanteeksi 1-1.

3. aloittavalla Mailattaret ottivat itselleen johtoaseman. Elli Mertaniemi yksinäisenä etenijä kolmospesällä ja Rilla Mehtätalo löi pallon kakkoskopparin eteen. Kopparin ottaessa muutaman taka-askeleen, Elli Mertaniemi karkasi toistamiseen jaksolla kotipesään ja siirsi Mailattaret 1-2 johtoon. 3.lopettavalla Pallokerholla kävi onni onnettomuudessa. Ajolähtötilanteessa etenijä lähti kolmospesältä ja Reeta Korhosen lyönti napsahti tappipelaajan räpylään, mutta pallo kimposi muutaman metrin päähän. Tämän sirvahduksen turvin Tiia Jokela ehti kotipesään ja tasoitti tilanteeksi 2-2. Jaksolla ei enempää juoksuja nähty ja tauolle siirryttiin tasatun jakson jälkeen.

Toisen jakson ainoa juoksu syntyi Mailattarien mailasta. 1.lopettavalla Mailattarien Julia Karlsson löi varsilyönnin kolmospuolelle ja kotipesän turvaan ehti tällä haastolyönnillä Jenni Rajala. Tämän lyönnin turvin Mailattaret voittivat toisen jakson ja veivät mukanaan 2 pistettä Vaasaan ja vahvistavat asemaansa lohkon 2. sijalla.

Ottelussa oli vieraana tämän kesän Korttelipesispelaajat ja heille jaettiin ottelun jaksotauolla kunniakirjat ahkerasta osallistumisesta Korttelipesikseen. Ottelun aikana järjestettiin myös pesiskirppis, josta monet pesäpallovälineet lähtivät uusien harrastajien mukaan. Tulevaisuudessa pesiskirppis tullaan järjestämään uudestaan hyvän menekin ja positiivisen palautteen siivittämänä!

Seuraavan kerran joukkue nähdään tositoimissa ensi viikonloppuna kotikentällä, kun lauantaina 8.8. vastaan asettuu Tyrnävän Tempaus ja sunnuntaina 9.8. Pattijoen Urheilijat. Tervetuloa otteluihin!

Kajaanin Pallokerhosta palkittiin Vilma Nevalainen ja Tiia Jokela. Ottelun tilastot: http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/onlineottelu.py?data=31-4-0&id=35817