KPK palkitsi 12 joukkueen parhaat

KPK palkitsi 12 joukkueen parhaat

Kajaanin Pallokerhon päättynyt pesiskausi tarjosi paljon hyvää, vaikka SM-mitaleita ei seuran joukkueille tullutkaan. Urheiluun kuuluvat myös pettymykset, joista ilman muuta suurin oli naisten superpesisjoukkueen toiminnan loppuminen kahteen kauteen ja luopuminen sarjasta.

Parasta päättyneellä kaudella oli alle 16-vuotiaiden C-tyttöjen sijoittuminen viidenneksi SM-lopputurnauksessa Oulussa. Mitaliottelut jäivät yhden voiton päähän. Joukkue palkittiin KPK:n vuoden joukkueena, Harri Tegelberg vuoden pelinjohtajana ja joukkueenjohtaja Mia Keränen vuoden pesisteosta, kun hän onnistui yhdistämään KPK:n ja Vuokatin C-tytöt saman lipun alle ja järjestelemään kahden joukkueen toiminnan onnistuneesti maaliin asti.

Vuoden valmentaja oli D-tyttöjen Jukka Nevalainen, nuori tuomari Tiina Välikangas ja nuori johtaja Laura Karjalainen.

Vuoden pelaajana palkittiin Riikka Karppinen. Hän on 25-vuotias kajaanilainen, mutta pelasi vasta nyt ensimmäistä kautta KPK:n naisen joukkueessa. Aikaisemmin hän on pelannut superpesistä Viinijärvellä, Vuokatissa ja Jyväskylässä, missä vuosi sitten voitti Suomen mestaruuden. Karppinen voitti KPK:ssa joukkueensa lyöjätilaston ja edusti seuraansa naisten Liitto-Lehdistö- ja Itä-Länsi-otteluissa.

KPK osallistui päättyneellä kaudella viralliseen kilpailutoimintaan kaikkiaan 13 joukkueella. Naisten kakkosjoukkue pelasi suomensarjassa, B-tytöt superpesiksessä ja seuralla oli joukkue kaikissa tyttöjen ikäluokissa. Äijäpesisjoukkue osallistui harrastepesiksen SM-kisoihin Tampereella ja ladyt jo perinteisesti valtakunnalliseen ladypesisturnaukseen Turussa, nyt ensimmäistä kertaa kahdella joukkueella.

13 joukkuetta pelasivat yhteensä 195 ottelua ja saavuttivat niistä 213 pistettä. Joukkueissa oli pelaajia 173, ja lisäksi seura pyöritti ympäri vuoden lähes 50 tytön ja pojan pesiskerhoa ja pesiskoulua. Pesisoppia muille seura jakoi mm. Kajaanin kouluissa ja päiväkodeissa, järjesti Kainuun Pesiksen kanssa yhteistyössä maahanmuuttajille pesisesittelyn ja opetti kansallispeliä myös Kajaanin nuorkauppakamarin eurooppalaisille vieraille.

Katso kaikki päättäjäisissä palkitut täältä

C-tyttöjen palkintoja olivat vastaanottamassa (vasemmalta): Minna Malinen (pj), Nea Moilanen, Mette Leskinen, Emma Nevalainen, Elisa Mattila, Salla Tegelberg, Veera Jääskeläinen, Henni Härmä ja Jenna Siira (pj). (Kuva: Teija Jääskeläinen)
Laura Karjalainen palkittiin mm. vuoden nuorena johtajana ja Jukka Nevalainen vuoden valmentajana. (Kuva: Teija Jääskeläinen)

KPK:n toimiston yhteystiedot

Osoite: Kehräämöntie 7, 87400 Kajaani

Puhelinnumero: 08 - 6130 915

Sähköposti: kpk@kainuu.com

Toimisto avoinna

Ke - To klo 9:30 - 15:00

Yhteydenotto ja palaute

Sähköposti: kpk@kainuu.com

Puhelin: 08 - 6130 915