KPK huolissaan liikuntapuiston pesiskentän tekonurmen kunnosta

KPK huolissaan liikuntapuiston pesiskentän tekonurmen kunnosta

Kajaanin Pallokerhon vuosikokous keskusteli maanantai-iltana pitkään liikuntapuiston pesäpallokentän kunnosta ja tulevaisuudesta ja päätti ilmaista huolensa esillä olleista uusista suunnitelmista.

KPK seurana rakennutti liikuntapuiston pesäpallokentän hiekkatekonurmen vuonna 2000, joten se on yksi vanhimmista käytössä olevista tekonurmista. Muovinukka on jo pahoin kulunut ja ei enää vastaa nimitystä hiekkatekonurmi. Saimme 2016-2017 naisten superpesiksen vierasjoukkueita jatkuvasti moitteita kentän huonosta kunnosta.

Kajaanilaiset urheiluseurat pitivät muutama vuosi sitten Jouko Hukkasen johdolla kokouksen, missä yhteisesti sovittiin kenttien tulevien kunnostustöiden marssijärjestyksestä: 2015 Vimpelin yleisurheilun suorituspaikat, 2016 liikuntapuiston jalkapallokentän tekonurmi ja 2017 pesiskentän tekonurmi.

Pesiskentän tekonurmen uusimisesta tänä vuonna luovuttiin kaupungin kanssa yhteisellä sopimuksella, että saatiin Lehtikankaan monitoimikeskuksen kentälle hiekkapinnan sijasta muovinurmi. Samalla ajoitettiin liikuntapuiston pesiskentän pinnan uusiminen vuodelle 2018.

Nyt Kajaanin kaupungin suunnittelijat ja päättäjät ovat lipsumassa tästä. Pesiskentän pinnan uusiminen uhkaa siirtyä vuoteen 2019 - tai jopa kauemmaksi.

Samalla on suunniteltu jäädytysputkien asentamista uusittavan tekonurmen alle. Meidän tietojemme mukaan tämä ei ole onnistunut kunnolla missään. Lappeenrannassa jouduttiin rakentamaan uusi pesiskenttä, kun pääkentälle asennettiin jäädytysputket. Varkauden Kämärin kentän pinta on keväästä ja alkukesästä aina kuin meren aallokkoa, kun jäädytysputket aiheuttavat routavaurioita. Tällaisia esimerkkejä on muualtakin.

Kainuun Pesis ja Kajaanin Pallokerho ovat saaneet vuodelle 2020 järjestettäväkseen pesäpallon valtakunnallisen alle 10-vuotiaiden Naperoleirin. Se tuo Kajaaniin viikoksi lähes 100 joukkuetta ja 1.500 leiriläistä. Liikuntapuiston tekonurmi on leirin pääkenttä ja oltava silloin mielestämme paraatikunnossa, ei remontin alla.

Kajaanin Pallokerhon puolesta 13.11. 2017
Vuosikokous
Puheenjohtaja Jorma Säkkinen
050-551 1160

KPK:n toimiston yhteystiedot

Osoite: Kehräämöntie 7, 87400 Kajaani

Puhelinnumero: 08 - 6130 915

Sähköposti: kpk@kainuu.com

Toimisto avoinna

Ke - To klo 9:30 - 15:00

Yhteydenotto ja palaute

Sähköposti: kpk@kainuu.com

Puhelin: 08 - 6130 915