Isot pesisleirit KPK:n tulevaisuuden haasteet

Isot pesisleirit KPK:n tulevaisuuden haasteet

Valtakunnallinen Naperoleiri tuo vuonna 2020 Kajaaniin 1500 leirivierasta

Ensi vuonna 85-vuotisjuhlavuotta viettävällä Kajaanin Pallokerholla riittää tulevaisuudessakin suuria haasteita, vaikkei naisten superpesis enää ensi kesänä jatku Kajaanissa.

Suurimmat uudet haasteet ovat kahden juniorien pesisleirin järjestäminen. KPK sai pari viikkoa sitten vähän yllättäen ensi kesäksi PPL:n pohjoisen alueen alle 10-vuotiaiden Naperoleirin isännyyden. Kesäkuussa järjestettävä leiri on kautta aikojen ensimmäinen G8- ja F10-vuotiaiden yhteinen leiri Pohjois-Suomessa.

"Leirille voi tulla 25-30 joukkuetta ja 400-500 leiriläistä", arvioi PPL:n tällä viikolla valittu uusi aluejohtaja Kimmo Hirsilä.

KPK:n tehtävänä on järjestää leiriläisille majoitus 2-3 yöksi, täysihoito leiripassia vastaan ja otteluja 6-8 kentällä. Seura käynnistää neuvottelut kaupungin kanssa heti joulun jälkeen, mutta tekonurmikenttien ansiosta mitään suurta urakkaa tapahtumasta ei liikuntatoimelle ole tulossa.

Sitäkin isompi urakka on tiedossa heinäkuussa 2020, kun Kajaani ja KPK isännöivät saman ikäluokan valtakunnallista leiriä. Arvioitu joukkuevahvuus on 90-100 ja naperoleiriläisten määrä 1.300-1.500.

"Tämän ikäluokan leiri on viime vuosina kasvanut nopeasti, ja sadan joukkueen raja voi jo hyvinkin mennä rikki", arvioi KPK:n puheenjohtaja Jorma Säkkinen.

KPK on järjestänyt aikaisemmin kolme valtakunnallista pesisleiriä. Viimeisin, alle 14-vuotiaiden D-nuorten leiri 2008 oli 114 joukkueellaan silloin kaikkien aikojen suurin pesisleiri.

"Tuosta on jo 10 vuotta. Nyt leiriorganisaatioon tarvitaan paljon uusia tekijöitä."

Myös urheilullisia haasteita seuralla on tuleville vuosille. Naisten toiminta on tarkoitus kääntää uudelleen nousuun, nyt omin kasvatein. Ensin suomensarjasta ykköspesikseen ja sitten taistelemaan noususta superpesikseen.

"Pelaajapolku meillä on kunnossa. Pallokerholainen pääsee etenemään oman seuran alle 8-vuotiaiden joukkueesta ikäluokka kerrallaan ensin B-tyttöjen superpesikseen ja sitten naisten edustusjoukkueeseen, toivottavasti jatkossa superpesikseen asti", Säkkinen kertoi.

Nais- ja tyttöpesiksen lisäksi tavoitteena on saada myös poikien pesäpalloharrastus uuteen nousuun. Pelaajapolun ensimmäiset askeleet otetaan kesän pesiskoulussa.

Myös harrastepesistä on juhlavuoden kunniaksi tarkoitus laajentaa ja näkyvyyttä lisätä. KPK ladyt järjestävät 10-vuotisen toimintansa kunniaksi kesäkuussa juhlaturnaukset, ja Äijät on jälleen lähdössä harrastepesiksen SM-kisoihin Tampereelle.

Seuran johtokuntaan 2018-2019 valittiin vuosikokouksessa uusina jäseninä Ali Rantonen (varajäsen Jani Jääskeläinen) ja Mira Huotari (Maria Tolonen) ja vuodeksi 2018 Arttu Jurvakainen (Jukka Nevalainen).

Johtokunnassa jatkavat ainakin ensi vuoden Matti Hakala (Esko Kemppainen), Leea Mattila (Jyrki Keränen) ja Johanna Partanen (Krista Jylänki). Puheenjohtaja Jorma Säkkinen ja Tapani Kyllönen jatkavat johtokunnassa ensi kevääseen.
Seuran ensi vuoden talousarvion loppusumma on noin 140.000 euroa. Seuralla on oma toimisto ja ympäri vuoden 1-2 työntekijää.