Kolmas onnistuminen KPK:n riesana

Kolmas onnistuminen KPK:n riesana

Kaksi onnistumista, muttei kolmatta peräkkäin. Se oli pelin kuva, kun Ykköspesiksen pohjoislohkon ennakkosuosikki Vaasan Mailattaret haki Liikuntapuistosta 0-1 (2-5, 4-4) voiton lauantai-iltapäivän helteisessä pelissä. Pallokerholaiset pelasivat monta hyvää vuoronalkua, mutta kun ”tappavaa” viimeistä onnistumista ei saatu aikaan, pystyivät vaasalaiset kääntämään pienet marginaalit edukseen.

Kaksi onnistumista, muttei kolmatta peräkkäin. Se oli pelin kuva, kun Ykköspesiksen pohjoislohkon ennakkosuosikki Vaasan Mailattaret haki Liikuntapuistosta 0-1 (2-5, 4-4) voiton lauantai-iltapäivän helteisessä pelissä. Pallokerholaiset pelasivat monta hyvää vuoronalkua, mutta kun ”tappavaa” viimeistä onnistumista ei saatu aikaan, pystyivät vaasalaiset kääntämään pienet marginaalit edukseen.

Vaasan kolmas sisävuoro oli esimerkki otsikossa kuvatusta iltapäivän haasteesta. KPK taisteli Mailattarien ykköskeulan laadukkaasti kiinni – numerolla 3 operoineen Salla Tegelbergin lyöntivuoron jälkeen pesät olivat tyhjänä ja yksi palo taulussa. Kakkoskärjen ykköstilanteessa sattui kuitenkin ulkopelin lapsus ja harhaheitto sujahti kakkospesän ohitse Sotkamontien varteen asti. Äkkinen pinkoi tilanteeksi 0-5 ja sinisten jakso synkkeni entisestään. KPK ruuvasi tässä kohtaa juoksuhanat kiinni ja kaksi puuttuvaa paloa napattiin kolmospesältä. Pallokerhon sisäpeliin henkeä puhalsi ensimmäisenä lukkari Vilma Nevalainen: mainio pystäri yllätti nollatilanteessa Vaasan kakkospuolen ja Vilma kiersi kenttäpesät loppuun asti – Pallokerhon avausjuoksu oli tosiasia, lyöjäksi ja tuojaksi merkattiin Nevalaisen nimi. Seuraavana lyönyt Oona Markkanen iski pallon kakkoskoppari Mertaniemen varpaille ja Nevalainen pääsi tuomaan vuoroparin toisen juoksunsa. Kajaanilaiset pelasivat pitkää vuoroa ja saivatkin vielä yhden kotiutusyrityksen, mutta toisella kierroksella uudelleen mailan varteen ennättäneen Nevalaisen näpäys ei aivan riittänyt Oona Liimataiselle. Neljännessä vuorossa Pallokerho oli jo hyvin kupletin juonessa kiinni – ulkopeli teki laadukkaita perussuorituksia ja nollavuoro oli tosiasia. Yhtenä komeana suorituksena mainittakoon Sara Moilasen palon arvoinen torjunta Mertaniemen merkattuun kakkosrajaleikkuriin. Päälle saatu hyvä henki ei kuitenkaan siivittänyt kajaanilaismailoja riittävään kiriin, sillä neljännessä vuorossa lyöntisuoritusten laatu jäi ponnettomaksi eikä Mailattarien takatilanteen kestävyyttä päästy mittaamaan. Vierailija vei jakson lukemin 2-5.

Toinen jakso alkoi KPK:n sisävuorolla, jossa edellisen jakson loppua kohti parantunut ilme poiki yhden palon ajolähdön Kemppaisen purettavaksi. Heti ensimmäinen lyönti kihahti komeasti merkkaamattomana väliin ja Tiia Jokela toi kajaanilaiset johtoon. Samassa tilanteessa Vaasa nappasi toisen palon takavaihtoa hakeneesta Liimataisesta, joten jatkojuoksujen hakeminen mutkistui oleellisesti. Kahdella palolla ei päästy enää yrittämään kotiutusta, vaan Mailattaret tulivat tasoittavalle yhden juoksun perässä. Kaksi onnistumista ilman kolmatta on jälleen todellinen tilannekuva, sillä vaikka pohjalaiset saavat palottoman ajolähdön kärjestään, torjui kotijoukkue Alexandra Scheweleffin ja Karlssonin yritykset. Kahdella palolla kotiuttaneen Iisa Rintamäen painuva kumura kuitenkin karkasi KPK:n takakentältä, jolloin johtoasema muuttui Mertaniemen ja Scheweleffin tuomana 1-2 tappiotilanteeksi. Pallokerho jatkoi kuitenkin mailan varressa kehittyvää peliä: ykköskärki rakensi jälleen tilanteen Kemppaiselle, tällä kertaa palottomana. Mari ehti lyödä ainoastaan kerran, kun vaasalaislukkari Venla Tanhua lipsautti pallon kahdesti ohi lautasen. Kolmospesällä odotellut Jokela sai kävellä kotipesään ja peli oli tasan. Vaasa nappasi yhden palon tauluun ennen kuin pesät olivat täynnä uudelleen, nyt mailan varressa joukkueensa kapteeni Leskinen. Mette sivalsi kovaa kolmossaumaan ja Nelli Huotari toi johtojuoksun. 3-2 olivat lukemat, kun Vaasan Mailattaret tulivat tasaamaan toista vuoroa. Toisen tasoittavalla Mailattaret rakensivat taas palottoman takatilanteen, nyt kakkoskärjestään. KPK onnistui tällä kertaa tarvittavat kolme perättäistä kertaan: Karlsson poltti itsensä viimeisen laittomalla ja seuraavana kotiuttanut Rintamäki löi kolmannen lyöntinsä Tuonosen hanskaan, josta kahdella terävällä heitolla kirjattiin palot kotipesään ja ykköselle.

Pallokerho jatkoi edelleen piristyvää mailatyöskentelyä: ykköskärki rakensi perusajolähdön Huotarin eteen. Huotari, Kemppainen ja Leskinen pääsivät kotiuttamaan Tuonosta, Jokelaa ja Liimataista, mutta nyt oli kuitenkin vaasalaisten vuoro tehdä onnistuneita torjuntoja. Kolme torjuntaa kolmesta ja KPK jäi hyvästä painostuksesta huolimatta juoksuitta. Kolmannen tasoittavalla, kuinka ollakaan, nähdään pirteä ulkovuoron aloitus KPK:lta. Kaksi nopeaa paloa ykköselle ja kakkoselle, mutta katkaisu jää jälleen roikkumaan ilmaan. Vierailija saa kuitenkin Scheweleffin etenijäksi kakkospesälle saakka, jonka jälkeen Sofia Kitinojan kolmosjatkelyönti karkaa harmittavasti läpi asti – tilanne tasoittui jälleen. Sitkeyden puutteesta ei kuitenkaan Pallokerhoa toisella jaksolla käy moittiminen. Kakkoskärki rakensi palottoman ajolähdön Kemppaisen eteen ja Mari kiitti illan toisella onnistumisellaan. Ykköskärki puristi pesät uudemman kerran täyteen yhdellä palolla, mutta ulkokenttä torjui Leskisen kotiutusyrityksen polttamalla Jokelan kotiin ja viimeisenä lyöjänä kotiuttaneen Tuuli Toiviaisen kakkosjatkesiivu oli senttipelillä tarkistuksen jälkeen laiton – viimeisen tasoittavalle siirryttiin tilanteessa 4-3. Pelin kotijoukkueen kannalta ikävä teema toistui vielä päätösvuorossakin. Kajaanilaiset tekivät kaksi paloa jo ykköstilanteessa ja ratkaisun siirtyminen supervuoroon oli hetkittäin jo äärimmäisen lähellä. Katkon paikassa ulkopelionnistuminen jäi jälleen puuttumaan Mailattarien puristaessa pesät vielä kertaalleen täyteen. Aikalisän jälkeistä ajolähtöä purkamaan asteli jälleen kerran Karlsson. Jakson komein yksittäinen ulkopelisuoritus nähtiin, kun KPK-koppari Heta Juvonen haki Karlssonin toiseen merkattuun lyöntiin komean syöksykopin aivan kentän pinnan tuntumasta. Kuitenkin katko jäi jälleen tekemättä ja Karlssonin onnistui epäonnistuneella kopinnostolla jatkamaan ajolähtöä vielä Rintamäelle saakka. Rintamäki iski illan neljäntensä keskisaumasta, ja Mailattaret varmisti otteluvoiton. KPK taisteli jatkotilanteesta kolmannen palon tauluun aiheuttaen lohkokärjelle pistemenetyksen, mutta ottelun voitto matkasi Pohjanmaalle ensimmäisen jakson myötä.

KPK:n palkitut
I Oona Tuononen
II Vilma Nevalainen

Ottelun tilastot:
https://www.pesistulokset.fi/ottelut/41485

Pallokerho jatkaa pistejahtiaan tulevana tiistaina 15.6. vieraspelimatkalla Oulunsaloon. Ottelu Vasamaa vastaan alkaa klo 18:00.