Kolme pinnaa kotitaistelusta

Kolme pinnaa kotitaistelusta

Edustusjoukkue starttasi vuoden ensimmäisen voittoputkensa ja nappasi ensimmäiset kolme kotipistettä, kun Pattijoen Urheilijat Raahesta kaatui lähes trooppiselta tuntuvissa oloissa sunnuntai-iltapäivänä 2-0 (5-4, 4-1). Kotijoukkueen pelissä oli vielä ensimmäisellä jaksolla hieman kotiavauksesta tuttua huolimattomuutta vuoron tappamisen paikoissa, mutta kun toiselle jaksolle tarkennettiin tekemistä, ei paremmasta joukkueesta lopulta ollut kahta sanaa. Takatilanteissa Pallokerho oli parempi lukemin 20-12 ja juoksuissa 9-5. Kotijoukkueen kokoonpanossa nähtiin tututtuun pieni muutos, kun lautasen ääressä nähtiin lukkarin paikasta talven ajan kisanneen parivaljakon toinen jäsen, Silja Hakala. Vilma Nevalainen esiintyi ottelussa jokeripaidassa Tuuli Toiviaisen huilatessa.

Mette Leskinen nappasi neljännestä hutunkeitostaan neljännen voiton, ja KPK aloitti ulkoa. Pattijoki pääsi kaksi kertaa heppoisesti harhaheitoilla suoraan kakkospesälle asti. Nämä kaksi harhaheittoa vielä selvitettiin, mutta kun pallo kolmannen kerran viskattiin kolmospesältä ohi, oli raahelaisten avausjuoksu tosiasia. Pattijoen jokeri Aino-Maija Saastamoinen iski vielä kakkoskopparin edestä 0-2, kun kotiin pinkaisi Jenna Ahlholm. Kajaanilaisten avausvuoro jäi vaisuksi – ainoa kotiutusyritys siunautui Mari Kemppaiselle, joka ei kuitenkaan onnistunut kotiuttamaan Oona Markkasta. Pattijokiset lisäsivät johtonsa kolmeen toisen vuoron toisella lyönnillä, kun Henna Korkalan kakkospuolen veto karkasi räpylävirheen seurauksena Sotkamontien varteen saakka. Pallokerhon ykköskärki värkkäsi toisen lopettavalla palottoman ajon iltapäivän kajaanilaishahmo Kemppaiselle, joka kiitti kakkosrajasta kahden juoksun arvoisesti. Myös tasoitus nähtiin vuoron jatkuessa keskipalkin ylitse: Iiris Huotari kipitti kolmoselta kotiin Markkasen painettua vaarallisen viistomailakumuran kakkosjatkeelle. Kolmannessa vuorossa Pallokerho oli jo paremmassa räpylävireessä; raahelaiset eivät saaneet etenijää kakkospesää pidemmälle. Kolmannen tasoittavalla nähtiin painostuksen puolikas, kun takapesät täyttyivät paloitta. Tästä kuitenkin kopiksi leijanneen vapaan lyönnin ja takapalojen seurauksena ei seurannut jännitystä kummempaa. Viimeiseen vuoroon mentiin tasatilanteessa 3-3. Vierailijan Ida Anttila aiheutti sinisille painetta neljännessä vuorossa ottamattomalla koppikumurallaan, jolla Jenni Marjomaa toi johtojuoksun. Kajaanilaisten sisäpeli oli kuitenkin hyvin pelin juonessa kiinni tasoittavalla: ykköskärki rakensi palottoman ajon, josta lyöjämörssärit Leskinen ja Kemppainen onnistuivat peräkkäin kotiuttamaan Oona Tuonosen ja Tiia Jokelan. 5-4 taululle ja koppiin kuivattamaan ensimmäisen jakson hikeä.

Toisen jakson alussa ei enää ”Kepikseltä” nähty hurraahuutoja herättävää sisäpeliä. Ensimmäinen sisävuoro oli ainoastaan viiden lyöjän mittainen eikä pelissä päästy kakkostilannetta pidemmälle. Toiselle jaksolle ulkopelissä pieniä tarkennuksia etenkin huolellisuuspuolelle tehnyt KPK onnistui kuitenkin torjumaan myös PattU:n rynnistyksen: ainoa kotiutusyritys kantoi kopiksi ja vaaran paikkoja ei todellisuudessa nähty. Myös toinen vuoro oli ulkopelin juhlaa; kumpikaan joukkue ei saanut kotiutusyritystä aikaiseksi ja jakson ratkaisut siirtyivät tuonnemmaksi. Kolmannen alku osoittautui Kajaanin Pallokerhon iskun paikaksi: pellit avasi Tiia Jokela, jonka pystäri sujahti kakkostilanteessa kolmosjatkeelta läpi asti – Oona Liimatainen pinkaisi kotipesään suoraan kakkoselta. Jatkotilanteessa kakkoselle ennättänyt Jokela karkasi vielä röyhkeästi pienen harhaheiton seurauksena kolmoselle. Nevalainen täytteli ykköspesän ja Huotareista Iiris asteli mailan varteen. Vapaa lyönti yllätti kolmospolttaja Marjomaan – Jokela kotiin ja 2-0 tauluun. Seuraavana lyönyt Nelli Huotari yllätti takakentän ja Nevalainen kipaisi kolmannen juoksun. Rummutus ei vielä ollut valmis, sillä vuoron jatkuessa myös Heta Juvonen uitti pallon kakkosjatkeelle ja Sara Moilanen hilpaisi neljännen maalin tauluun. PattU pilasi Pallokerhon vuoden ensimmäisen nollajakson kolmannen lopettavalla erikoisten sattumusten jälkeen. KPK puolusti vuoron jo voiton näköisesti, sillä viimeisenä lyöjänä takatilanteeseen operoinut Lotta Tähtilä kumautti toisen merkattunsa laittomaksi ja Annika Leppälä oli vasta palaamassa kolmoselle viimeisen lyönnin kopsahdettua kohti Tiia Jokelaa. Jokela heitti rauhallisen palautusheiton kohti Hakalaa, mutta Liikuntapuiston kenttä oli tilanteessa toista mieltä: absurdi yli kaksimetrinen pomppu etukaaresta hyppäsi Hakalan ylitse kotipesän verkkoihin ja Leppälä toi tilanteeksi 4-1. Viimeinen vuoropari oli puolin ja toisin juoksuton, joten KPK:n ensimmäinen kotivoitto irtosi suoraan 2-0.

KPK:n palkitut
I Mari Kemppainen
II Silja Hakala
Joukkueen sisäinen ”Kultakypärä”: Mari Kemppainen

Ottelun tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/41494#stats

KPK pelaa vielä kertaalleen ennen juhannustaukoa – matka käy keskiviikkona Puijonlaaksoon Puijon Pesiksen vieraaksi. Tuo ottelu alkaa klo 18:00!