Korttelipesiksen onnistunut debyyttikesä

Korttelipesiksen onnistunut debyyttikesä

Tänä kesänä Kajaanin Pallokerhon kesätoiminnassa tehtiin muutos lasten liikuntapalvelun kohdalla. Aikaisemmin yhdellä kentällä arki-iltaisin pyörinyt pesiskoulu korvattiin Korttelipesis-liikuntakerholla. Korttelipesis vietiin asuinalueiden läheisyyteen kahdeksalle eri kentälle ympäri Kajaania ja toimintaa järjestettiin arkipäivisin kaksi kertaa viikossa jokaisella kentällä.

Lapset pääsivät Korttelipesiksessä opettelemaan matalalla kynnyksellä pesäpallon perustaitoja erilaisten leikkien ja pelien kautta. Tarkoituksena Korttelipesiksessä oli lähteä kevyesti liikkeelle orientoimalla osallistujia toisiinsa sekä ohjaajiin ja tämän jälkeen päästiin käsiksi pesäpallon taitoihin ja sääntöihin.

Kesän aikana Korttelipesikseen osallistui yhteensä 49 lasta ympäri Kajaania. Viime vuoden pesiskouluun osallistui 15 lasta, joten tänä kesänä saatiin todella iso harppaus ylöspäin osallistujamäärässä. Tämän pohjalta on erittäin hyvä jatkaa kohti ensi kesää, kiitos kaikille osallistujille! Ensi kesäksi tullaan tekemään pienet viilaukset kenttävalintoihin sekä aikatauluihin. Tänä kesänä paljon porukkaa vetäneet kentät säilyvät varmasti ensi kesänkin listoissa, eniten kävijöitä oli Nakertajassa, Kätönlahdessa, Teppanassa sekä Lohtajalla. Kesällä työllistimme Korttelipesiksellä seitsemän oman seuran junioria sekä yhden Kajaanin ammattikorkeakoulun liikunnanohjaajaopiskelijan.

Korttelipesis on saanut hyvää palautetta niin lapsilta kuin vanhemmiltakin. Selkeästi oli huomattavissa, että tällaiselle liikuntakerholle oli kysyntää etenkin vaikean koronakevään jälkeen. Lapset olivat iloisia ja nauru raikui harjoituksissa. Korttelipesiksessä lapset saivat kesän aikana uusia kavereita ja kehittyivät pesäpallossa. Vanhempien puolelta on erityisesti kiitetty liikuntapalvelun tuomista lähelle asuinalueita, jolloin vanhempien ei tarvinnut kyyditä lasta harjoituksiin. Ohjaajien kannustavaa, ammattitaitoista ja lapsilähtöistä asennetta on myös kovasti kehuttu!

Korttelipesiksen harjoitusten lisäksi järjestettiin kaksi yhteistä pelipäivää, jotka olivat erittäin onnistuneita. Peleihin osallistui molempina päivinä yli 25 lasta. Lapset saivat hyvin kokemusta pesäpallon pelaamisesta ja pelit onnistuivat hyvin lasten eri taitotasoista huolimatta. Lapset ja vanhemmat selkeästi nauttivat tapahtumasta ja olivat tyytyväisiä pelipäiviin. Lisäksi Korttelipesisläiset olivat kunniavieraita KPK:n edustusjoukkueen kotipelissä sunnuntaina ja pääsivät seuraamaan huippupesäpalloa. Moni lapsi innostui Korttelipesiksen kautta pesäpallosta ja mahdollisesti myös jatkavat harrastusta seuran juniorijoukkueissa.

Kokonaisuudessaan Korttelipesis oli menestys ja seuraväki on todella iloinen lasten uuden liikuntapalvelun saamasta hyvästä ja aktiivisesta vastaanotosta!

Kiitos kaikille Korttelipesikseen osallistuneille ja tervetuloa mukaan taas ensi kesänä!

Kuvia viime lauantain pelipäivästä:

Optimized IMG 1957

Optimized IMG 1967

Optimized IMG 2052

Optimized IMG 2081

Optimized IMG 2089

Optimized IMG 2110

© Emilia Kukonlehto